e hënë, 5 korrik 2010
Ferges Tirane
Perberesit
- domate 4-5 kokrra mesatare
- speca 10 copë mesatare
- vaj 2 filxhanë kafeje
- miell 1 lugë gjelle
- vezë 2 kokrra
- hudhra 4-5 thelpinj
- gjizë 4-5 lugë gjelle
- spec djegës (sipas dëshirës)
Pergatitja per 4 vete:
Pasi u eshte hequr bishti dhe farat, specat lahen dhe skuqen. Në vajin qe ngelet hidhen domatet e qëruara nga cipa dhe të grira hollë, kaverdisen derisa masa të trashet (te behet viskoze), hiqen nga zjarri dhe shtohen vezët, speci djegës, majdanozi i grirë hollë, gjiza ose djathi. Masa vendoset në pjatë dhe sipër vendosen specat e fërguar.
Abonohu te:
Posto komente (Atom)
Nje nga recetat me te mira .Faleminderit. doli e shkelqyer.
PërgjigjuFshije