Perberesit:
2 litra qumesht
1 pako biskota pettit bourrie
1 pako buding me shije vanilje
1 pako buding me shije cokollate
4 luge gjelle sheqer
4 luge gjelle recel qershie
1 gote uji
Pergatitja:
Hedhim ujin dhe sheqerin ne nje ene dhe e vendosim ne zjarr, duke pregatitur keshtu sherbetin. Pasi eshte pregatitur sherbeti, ne enen ku do pregatisim zupin do shtrojm biskotat dhe do i sperkasim me sherbet deri sa ato te zbuten. me pas, mbi to perhapim gjysmen e mases se recelit. Vendosim ne zjarr 1 liter qumesht dhe nderkohe qe qumeshti zien, ne nje pjate te thelle tresim pudingun me shije cokollate si dhe dy luge gjelle sheqer me 8 luge uje. Kur qumeshti arrin piken e vlimit i hedhim masen e perftuar ne pjate dhe trazojme vazhdimisht qe pudingu mos te behet kokrriza-kokrriza derisa masa te trashet. Pudingun e shtrojme ne enen ku kemi vendosur biskotat e sperkatura me sherbet dhe e leme pese minuta te ftohet. nderkohe pregatisim edhe budingun me shije vaniljeje ne te njejten menyre si pregatitem budingun me shije cokollate.ne enen e zupit shtrojme nje shtrese te dyte me biskota te cilat i sperkasim me sherbet si dhe u hedhim pjesen e mbetur te recelit. Siper kesaj shtrese hedhim budingun me shije vaniljeje. Pasi beme dhe kete, enen e zupit e vendosim ne ngrirje per pak ore.
Ju befte mire!
uauuuu sa interesante
PërgjigjuFshije