e hënë, 17 janar 2011

Lulelaker e skuqur me veze

Perberesit per 4 persona
  • Lulelaker 1kg
  • Miell 1 luge e gjysem gjelle
  • veze 3kokrra
  • 2 luge gjelle djath kackavall
  • Vaj 4 luge gjelle
  • kripe
  • piper
Pergatitja
Ziejme lulelakren dhe pasi te kete zier e ndajme ne dege te vogla dhe e sperkasim me piper, kripe dhe djathe kackavall te grire(ose te bardhe), i kalojme ne miell, ne veze dhe me pas i vendosim per t'i skuqur mire nga te dyja anet.

Pure spinaqi!

Perberesit per 4 persona:
  • Spinaq 1 kg
  • veze 4ose 5 kokrra
  • qumesht 1 gote e gjysem
  • Miell 2 luge gjelle
  • Gjalpe 2luge gjelle
Pergatitja
Pastrojme spinaqin mire dhe e vendosim te ziej per 5 ose 7 minuta ne uje te valuar me kripe, kullohet dhe me pas fillojme ta punojme deris te beht nje mas e lengshme ne trajten e pures. Ne nje tigane hedhim miellin dhe gjalpin dhe i kaurdisim , nderkohe qe akoma nuk e ka marr ngjyren i shtojme qumshtin , kripen dhe e ziejme derisa te behet nje salce qumshti e trashe, me pas shtojme purene e spinaqit dhe dhe vazhdojme ta perziejme lehte, a leme ne zjarre derisa te krijohet nje mase homogjene. Nese ju duket se masa eshte shume e trashe atehere hollojeni me pak qumesht. te nxehte. E heqim nga zjarri dhe persiper i hedhim pak gjalpe. Pureja mund te perdoret si garnityre per pajta te ndryshme me baze mishi.